Starodávný skvrnitý materiál terako vtrhl opět do světa interiérů

Date:

Starodávný skvrnitý kompozitní materiál ze směsi cementu, přírodních kamenů a úlomků jiných prvků, jehož historie se datuje několik století zpátky, vtrhl opět do světa interiérů. Zcela novým, odvážnějším způsobem se usadil téměř všude – od podlah přes tapety až po svítidla.

Stěna

Některé doplňky a dekorativní prvky jsou vyrobeny ze skutečného terazza, ale mnohé pouze odrážejí jeho vzhled a vzor, ​​který se vykresluje v různých formátech a úpravách, od digitálních výtisků, tvarovaných forem, komprimovaných vrstev a malovaných vzorů. Na stěnu jej můžete dostat v podobě obkladových prvků nebo jako tapetovou imitaci.

Trend Terazza potvrzuje současné tendence návratu k pravosti a surovinám, které rádi používáme jinak, s určitou moderností. Aplikujete-li na zeď tapetu s teracovým vzorem, vaše oči bude přitahovat náhodné seskupení barevných destiček, které vyvolávají dojem pohybu. Tuto tapetu Terrazzo Rose od Ferm Living s jemným růžovým pozadím a skvrnami v teplých odstínech můžete zkombinovat s přírodními materiály, jako jsou terakota, bronz či samet a docílit hřejivého ladění interiéru.

Podlaha

Glueing Wallpapers at Home. 3D Render

Kdo by neměl rád podlahu, která má nejen nádherné estetické vlastnosti, ale nabízí také jednoduchou péči? Terazzo je neuvěřitelně odolný a tvrdý materiál, který překoná většinu materiálů na podlahy. Na rozdíl od jiných povrchů jej lze přebroušením a leštěním obnovit do původního vzhledu.

Tradiční vs. moderní

Zatímco tradiční teraco se skládá ze směsi malých zbytků mramoru rozptýlených v betonu, moderní teraco nabízí kombinaci výraznějších mramorů s většími tabletami nebo recyklovaného skla s výraznějším grafickým vzhledem.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Jak postupovat při nespokojenosti s nákupem na internetu

S nekvalitními službami všeho druhu se bohužel pravděpodobně setkáme několikrát...

Plazmová svářečka: Precizní svařování i dělení materiálů

Plazmová svářečka je s oblibou využívána pro efektivní dělení...

Květiny pro štěstí

Některé rostliny mají dar přinášet štěstí do domácnosti a...